2 Temmuz 2008 Çarşamba

Account Güvenliği

Bir World of Warcraft oyuncusu bir World of Warcraft account sahibi-hesap sahibidir. Account güvenliği çok önemlidir.
1.Hiç kimseye Account adınızı vermeyin.
2. Hiç kimseyeAccount Password’ünüzü-şifrenizi vermeyin.
3. Ben Blizzard çalışanıyım Şifreniz lazım diyene küfrü basabilirsiniz. Blizzard şifrenize ihtiyaç duymaz. Onlar şifrenizi saklayanlar zaten. Bilgileriniz Blizzard da zaten var. Oyuna gelmeyin.
4. Blizzard forumları ve Account management sayfasına girmek dışında hiçbir siteye Acoount adınızı ve şifrenizi girmeyin.
5. En yakın arkadaşınıza dahi şifrenizi vermeyin. Bir gün darılırsınız ertesi gün altı ayda yaptığınız her şey accountunuzdan gitmiştir.
6.Şifrenizi sık sık değiştirin ve emailinizi temiz tutun.. Mümkünse Account bağlantı emailiniz sadece bu iş için yarattığınız ve başka bir şey için kullanmadığınız bi email adresi olsun.
7.Temizliğinden emin olmadığınız sitelere girdiğinizde bu risktir. Virüs programınız hep güncel olsun ve sık sık tarama yapın.
8. Altın yada Hızlı level atlatma servisi sunan sitelere-kişilere güvenmeyin. Bu ayrıca yasaktır. Buna gerek de yok. Bugün yarın bir şey olmaz ama bir ay sonra tam zenginleşip üstü başı epic yapmışsınızdır sabah kalktığınızda çıplak ve züğürt bir güne uyanırsınız.. Blizzard bazen eşyaları restore eder ama sizin yaptığınız hileden kaynaklandığını düşünürlerse accountunuz o halde kalır ya da BAN alır. Restore edilme süreci de kimi zaman haftaları bulan bir süreçtir. Hiç bulaşmayın böyle altın satın alma yada hızlı level atlatma hilelerine. Temiz oynayın.
9. WOW için bazı yardımcı programlar vardır. Bunlar Zindan ve Raidler olduğu kadar oyun içi ticaret için de kullanılan ADDON-Mode programlardır. Bunları Bütün Raiderler-biz kullanıyoruz ama bunlar her zaman bir miktar risk taşıyorlar. Bunları hep bildik ve güvenliği kabul görmüş sitelerden indirmek riski mimuma indirir. Yine de risk hep vardır.
10. Risk hep vardır. Siz her şeyi doğru yaparsınız ve sabah kalkıp patlamış bir account ile güne merhaba dersiniz öte yanda arkadaşınızın bilgisayarı tam bir kayıp bölgedir(virüs-trojen-keyloger) ama adam epicleri ve 15000 goldu ile sağ ve de salimdir.. Biraz da şans işi demek yalan olmaz.
11. Siz eşeği sağlam kazığa bağlayın yine de…

Hiç yorum yok: