2 Temmuz 2008 Çarşamba

Irklar

Dediğim gibi ırk seçiminde ÇOK büyük çok önemli farklılıklar yok ama yine de bazı ırkların bazı özellikleri diğerlerinden farklı. Neyse, kabaca ırklara bir göz atalım.

Alliance Irkları
İnsan(Human)
İnsanoğlu ile ilgili söylenebilecek ilk şey oyundaki ekipmanların(zırh, kalkan, silah) çoğunun bu ırk üzerinde daha iyi durduğudur. Görünmezleri saptayabilme yeteneği biraz daha gelişmiştir. Bunun dışında bir de Reputation (Şan-Şöhret.. Görevlerden filan kazanılır. Oyundaki bazı şehirlerin ve oyuncuolmayankarakterlerin(NPC) size daha ucuz hizmet vermesi yada iyi kalite eşyalar sağlaması için belli şöhret seviyelerine ulaşmak gerekiyor) kazanımı diğer ırklara göre biraz daha hızlı olur. Bazıları bu özelliği yüzünden insanı sevse de ben gereksiz buluyorum vesselam..
Gnome
Hobbitlere benzeyen, cücelerden bile daha kısa minik bir ırk. Komik görünümlü olmaları yanında yaptıkları mucitkerinin yaptıkları acayip makine ve buluşlarla da ünlüler. Escape artist özelliğine sahipler. Hareket kısıtlayıcı büyü ve etkilerden kurtulabiliyorlar bu sayede. Ayrıca intellect(ırkların büyü gücü ile ilgili bir özellik) değerlerine bonus aldıkları için MANA(her büyü için mana harcanır. Mana yoksa büyü yapamazsın) puanları biraz daha yüksek. Büyücü sınıfını oynamak için daha tercih edilebilir bir ırk.

Cüce(Dwarf)
Cüceler.. Ben cüceleri severim. İlk karakterim bir cüceydi. Hazine sandıkları ve kutuları gören tarama özellikleri yanında Stoneform özelliği ile üzerlerindeki zehir, kanama, hastalık etkilerinden kurtulabilirler. PVP için faydalı bulunan bir özelliktir stoneform. Tüfek kullanımında biraz bonus alırlar. Ayrıca cüceler kim ne derse desin çok oturaklı duran, giydiği üzerine yakışan bir ırktır. Cücelerin büyü ile arası pek iyi değildir. Bu yüzden caster(-Büyü ile ilgili- diyelim) sınıfı seçenekleri çok kısıtlıdır..

Dranei
Ben bir türlü ısınamadım bunlara. Alliance tarafında ŞAMAN sınıfını oynayabilen tek ırk olması yanında ırksal özelliği olan kendini ve takım üyeleini bir miktar tedavi gücü nedeniyle ilginçler. Ayrıca takım üyelerinin kılıç vesaire ve büyülerle düşmana vurabilme ihtimalini arttıran özellikleri de fena değildir.

Nightelf(Geceelfleri)
En büyük özellikleri sınıfları ne olursa olsun bu ırkın görünmez olabilmesidir. Hemen heyecan yapmayın. Sadece hareketsizken görünmezdir ve bir iki metre yanınıza yaklaşan biri sizi tespit edebilir. Yine de ben PVP oynarken bunun çok faydasını gördüm ve yanınızdan yürüyüp geçmiş birine ilk vuruşu sürpriz biçimde yapmak için ideal (hehe). İlave olarak DODGE-Sıyrılma diyelim-özellikleri biraz bonus alır.

Horde Irkları

Orc
Balta kullanımına ve sersemletme etkilerine direnme gücüne biraz bonus alır. Ayrıca verdiği hasarı kısa süre de olsa arttırıcı bir özelliği vardır ki yabana atmamak gerek. Hani duruşu da sağlamdır. Bazı WOW sınıfları yanında yoldaş hayvanlar-canavarlar taşıyabilir(kimisi sürekli, kimisi her 10/15 dakikada sadece 45/50 saniyeliğine, bazısı hiç taşıyamaz..) Orcların hayvanlarının hasarını arttırıcı özellikleri de vardır.

Undead
Korku efektlerine direnmeyi sağlayan kısa süreli bir yetenekleri vardır ve bu PVP de bazı Horde oyuncuların bayıldığı bir özelliktir. Alliance da bundan nefret eder. Ayrıca önemsiz gördüğüm sualtında daha uzun süre nefesine tutabilmek gibi bir özellikleri daha var. Oralarında buralarından kemikler fışkırmış, ağzı burnu kaymış bir görüntü verebileceğiniz Undead ırkı, tam pisikopat bir ırktır, ama WOW çizgifilm tadında grafiklerle tasarlandığından korkutuculuktan ziyade sadece karikatürize bir komikliği vardır.

Trol
Yay ve diğer “atılan silahların” kullanımında bonus alırlar. Kısa süreli hasar arttırıcı özelliği var. Yaralarının daha hızlı iyileştiği söylentisi var. Ama bu yara meselesi açıkça şaka gibi. Çok zayıf bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Tauren
Bu kocaoğlanların can puanları diğer ırklardan biraz daha yüksektir. Oyundaki en kocaman görünüşlü, kapı gibi bir ırktır. Stomp denen bir özellikleri vardır. Yere ayaklarını şöyle bir vururlar bir metre yakınlarındaki herkes bir iki saniyeliğine sersemler ve hiçbir şey yapamaz. Bu hem PVP hem de PVE için faydaları olan bir özelliktir.

Bloodelf(Kanelfleri)
Rakipten bir miktar mana çalıp kendine aktarabilme özelliği yanında yakın mesafedeki büyücüleri kısa süreliğine büyü yapamaz hale getiren –Susturma- kabiliyetleri vardır. Bence usta ellerde büyücü katili olmakta zorlanmayacak bir ırktır. Erkek modelleri açıkça biraz “yumuşak” bir havaya sahiptir ama neetcen...

Hiç yorum yok: