1 Temmuz 2008 Salı

Taraflar..


WOW dünyasında oynanabilir iki taraftan birini seçmek maceranızın ilk adımı.

Buradaki Taraflar Horde ve Alliance.

Alliance daha bir insanımsı(!) görünüşe sahipken Horde tarafı açıkça canavarımsı duruyor(hehe).
İki tarafın görünüş farklılıklarının sebebi Warcraft oyunlarındaki tarafların cepheleşmiş farklı ırlardan oluşması.

Alliance tarafını seçerseniz İnsan(Human), Gnome(hobiti gibi minik, komik bir ırk), Cüce(Dwarf), Geceelfi(Nightelf), Dranei(Bana hep Starcraft'tan protosları hatırlatıyorlar) oynayabileceğiniz beş farklı ırkı oluşturuyor.

Horde tarafını seçerseniz Orc(yeşil derili, kötü bakışlı klasik kötü adam tipi hehe), Undead(ölüolmayan yada yaşayanölü.. nasıl isimlendirmek kolaysa..), Troll(troll), Tauren(minatör), Bloodelf(Kanelfleri) olarak oynayabilirsiniz.

Oyunda oyuncuların birbirleriyel dövüşebildiği PVP özelliği olsa da asıl gözalıcı mücadeleyi PVE yani oyuncuların oyun içeriğine karşı verdikleri mücadele olarak görüyorum(Bu pvp ve pve konularını yeni başlayan ve konuya yabancı olanlar sonraki başlıklarda kısaca açıklamaya çalışacağım). Zevkler değişir tabii. Lakin değişmeyecek olan şu; hangi tarafı ve ırkı seçerseniz seçin aslında değişen pek de büyük birşey yok. yani minicik bir gnome ile dev gibi bir tauren kapışsa, aynı level olsalar, taurenin daha güçlü olması beklenir o cüsse ile... Ama cık.. Öyle değil. Irk seçimi her ırka ona has bazı küçük yetenekler verse de bunlar aslında çok göstermelik. Bazıları kimi durumlarda işe yarasa da hala çok göstermelik ve bence önemsiz. Kimi ırkların bazı özellikleri onların belli sınıflar için seçimini desteklese de ben hala bunu önemsiz buluyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Forumlarda genelde şu kanı mevcut(türk forumları tabiiki) Ally acemilerin genel tercihidir, Horde genelde aşmış, yarmış, koparmış, olayı bitirmiş işi bilenlerin tercihidir derler. Tabiiki bunun aksini iddia etmek mümkün (belki). Ally oynuyorum mutluyum hatta erkek olmama rağmen karşımda bir Female Nelf görmekten de mutluyum (birde dururken zıplamasa).

Blogunuz (yada günlük mü demeliydim) genel olarak yeni ve orta seviyeler için yazılar içeriyor galiba. Umarım devamlı olur ve bir zaman sonra terkedilmiş bir yere dönüşmez (genel olarak Wow hakkındaki Türkçe forum, blog vs gibi).

Buzsakal dedi ki...

sevgili such,

Gördüğün gibi 2008 yılından bu yana bu bloga tek yorum yazan arkadaş sensin. Sana gerçekten teşekkür ediyorum. Blogların, forumların ölmesinin nedenini biraz da burada aramak gerek. Bize bir şeyler verenlere-vermeye çalışanlara biz bir teşekkür bile vermiyoruz. Yazılarım, öykülerim hatta romanım benden izinsiz alıntılandı, çalıntılantı, imzamı bile ekleme nezaketi gösterilmedi. Bazı bebekler ölü doğmuyor, biz onları kendi ellerimizle öldürüyoruz. Yazmaya üretmeye küsenlere kızamıyorum.